Делото срещу арменеца Сергей Харутюнян, който бе арестуван за стрелба по пловдивчанина Атанас Карастойков, бе отложено за втори път. Причината за насрочване на нова дата се оказа този път защитникът на подсъдимия. Адвокат Митриков в последния момент бе депозирал болничен лист.

Харутюнян бе представляван от още един адвокат, който също не се яви в заседание. Арменецът категорично заяви, че оттегля пълномощното си към Николай Димитров, като заяви, че иска единствено Митриков да го защитава.

„Искам да се насрочи делото за по-скорошна дата, нямам интерес да бавя делото. Искам по-бързо да докажа невинността си”, заяви Харутюнян.

Поради отлагането на днешното заседание, за втори пореден път, съдия Събчева предупреди страните, че при следващата дата, ако липсва защитник, ще назначи служебен такъв, тъй като действително делото се забавя.

Припомняме, че срещу Сергей Харутюнян са повдигнати две обвинения – опит за убийство и държане на пистолет и боеприпаси без разрешение. На предишното заседание той поиска делото да се гледа по общия ред с разпита на всички свидетели. В същото време пострадалият  Атанас Карастойков предяви частен иск срещу арменеца в размер на 50 хиляди лева. 

Арменецът, стрелял по портиер на нощен клуб в Пловдив, не разбирал в какво е обвинен! Иска връщане на делото в прокуратурата

Припомняме, че в началото на април 2018 година Артур и негови сънародници се опитали да влязат пияни в голям нощен клуб в центъра, като паркирали джипа си буквално пред вратите на заведението. Охраната на клуба обаче отказала да ги допусне и те влезли в стълкновение с охранителите. При сблъсъка е била счупена челюстта на Артур. В последствие арменците са отправяли заплахи и предупреждения към управата на клуба и собствениците на охранителната фирма.

Освен това са поискали и 40 хиляди евро за поруганата си чест. Изнудването не минало и затова очевидно арменците преминали към физическа саморазправа.

Арменецът, стрелял по портиер на нощен клуб в Пловдив, официално се сдоби с обвинение

Снимка: Архив