Дъщерята на Кирил Рашков - Събка Рашкова беше доведена с белезници в съдебната зала на Окръжен съд-Пловдив. Събка Рашково е решила да скрие лицето си от камерите на журналистите като се е омотала с няколко шала.

Магистратите ще разгледат постъпило искане на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Събка и внукът на Рашков - Георги са заловени с 2 килограма хероин. Двамата са задържани при операция на полицията. Наркотикът е открит в колан, който е носела Рашкова. 

Двамата се занимавали от няколко месеца с търговия с дрога. Хероинът е внесен от Турция. Той е бил закупен от Турция и прекаран през граница от Събка и Георги Рашкови. Двамата са били следени от полиция, който са спрели колата на жената на пловдивски булевард. Направен е обиск, при който е открит наркотика. Той бил скрит в колана на Събка.

По неофициална информация обаче, при продажбата на хероина на улично ниво, от откритото чисто количество, могат да бъдат получени най- малко 100 хиляди лева. При продажба на наркотика с примеси би могла да бъде генерирана още по - голяма сума.

Очакват ги строги наказания - за Събка от 5 до 15 години и 100 000 лева глоба, а за братовчед й - от 3 до 12 години затвор. 

Очаквайте подробности!