За справедливо наказание спрямо униформените от Трето районно управление в Пловдив апелират близките на Борислав Игнатов, който твърди, че е бил жестоко пребит през нощта от двама полицаи в районното.

Припомняме, че незабавна проверка е разпоредена от директора на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев по сигнал за полицейско насилие в Трето РУП.

Проверяват сигнал за полицейско насилие в пловдивското Трето районно19-годишен жител на Шекер махала твърди, че е бит жестоко тази нощ

Както TrafficNews съобщи, Игнатов бил задържан след  сбиване в Шекера вчера. Полицейски патрул спрял за проверка близо до махалата 37 - годишен мъж, който бил с криминално досие. В същото време се намесил друг жител на квартала, който счупил стъкло на патрулката. След това виновникът избягал. По-късно Борислав Игнатов, който бил счупил стъклото, отишъл с родителите си в районното заедно с адвокат и се предал. Наложена му била полицейска мярка задържане за 24 часа. 

Днес сутринта обаче адвокатът му Борислав Златанов, който отишъл за разпита пред дознател, го намерил с разбита глава и целия в кръв.

По думите на близките на Игнатов, 24-годишният мъж е бил в добро здравословно състояние, когато са го откарали в районното.

„Беше здрав и прав. Днес обаче адвокатът ни го показа на снимка – с рабита глава и кръв по тялото. Това е нечовешко. Той си призна за инцидента в махалата, яви се доброволно, призна се за виновен и беше готов да си поеме последствията. Какво стана? В 2 часа в залата за разпознаване бе пребит като куче”, сподели пред наш репортер приятел на Борислав.

Майката на младия мъж пък заяви, че още пред районното на 19 октомври, когато Игнатов доброволно се е предал, тя и адвокатът й са помолили дежурните да не го бият.

„Умолявахме ги, а те само се смееха и ни казаха „ей сега ще видите кво ще му се случи”. Не ни позволиха да му дадем храна, вода и дрехи. Дори сега не знаем в какво състояние е. Това не е за първи път да удрят децата ни”, каза Лалка Игнатова. Думите й бяха повторени и от други жителки на махалата.

„Не подбират – деца, жени, младежи. Бият ни. Писна ни вече. Искаме справедливо отношение. Както ние си плащаме за грешките, лежим в затворите и районните, така и тези двама полицаи да си поемат отговорността”, заяви лелята на Борислав.

Ромите от Шекера са готови на неподчинение и протест, ако не се предприемат следствени действия спрямо виновните, сочени за биячи на Игнатов.

„Няма да допуснем никой в махалата, ще обръщаме рейсове, ще палим кошовете. Ще блокираме улици и булеварди, ще блокираме районното”, заканиха се близките и приятели на 24-годишния арестант.

Дисциплинарни наказания ще бъдат наложени на служителите на Трето РУП, ако се докаже вината им. В момента тече проверка по случая. В сградата на районното са повикани началниците и техните заместници.

 В Шекер махала има засилено полицейско присъствие, но на този етап няма данни за напрежение. 

Какво казаха близките на Борислав вижте във ВИДЕОТО: