Незабавна проверка е разпоредена от директора на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев по сигнал за полицейско насилие в Трето районно управление. 

Пострадалият е 24-годишният Борислав Игнатов, който твърди, че е бил жестоко пребит през нощта от двама полицаи в районното. Близките му преди минути депозираха жалба в прокуратурата, а пред Трето районно се е събрала голяма тълпа роми от махалата. Игнатов бил задържан след  сбиване в Шекера вчера. Полицейски патрул спрял за проверка близо до махалата 37 - годишен мъж, който бил с криминално досие. В същото време се намесил друг жител на квартала, който счупил стъкло на полицейската патрулка. След това виновникът избягал. По-късно Борислав Игнатов, който бил счупил стъклото, отишъл с родителите си в районното заедно с адвокат и се предал. Наложена му била полицейска мярка задържане за 24 часа. 

Днес сутринта обаче адвокатът му Борислав Златанов, който отишъл за разпита пред дознател, го намерил с разбита глава и целия в кръв. 

Младият мъж твърди, че е пребит от двама униформени в районното. Те са го удряли с палки по главите и го наричали "мръсен циганин". 

Близките на арестуваният настояват за незабавни мерки от страна на полицията, в противен случай заплашват със сатваряне на улици и бунт. "Какво като сме цигани! Защо трябва да ни бият" негодуват те. 

На място е изпратена линейка, а Игнатов е прегледан от екип на Бърза помощ. Лекарите са установили , че няма проблем да остане в ареста. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и наложена 72 часова мярка за неотклонение. В Шекер махала има засилено полицейско присъствие, но на този етап няма данни за напрежение. 

"Разпоредил съм незабавна проверка. Ако има служителите, които са превишили правата си, ще последват наказания"  , заяви за trafficNews ст. комисар Йордан Рогачев. 

Пред 3 то районно има около 15 жители на Шекер махала, а преди минути пристигнаха и два буса униформени полицаи.