Обвиненият в двойното убийство Йордан Таков остава в ареста, решиха магистратите от Окръжен съд. Според тях няма опасност той да се укрие, но са налице другите две предпоставки, за да бъде с постоянна мярка "задържане под стража". 

„Съжалявам! Нямах избор, само Господ ми помогна. Беше страшно и ужасно. Искам да се прибера вкъщи!Има опасност за семейството ми”, заяви пред съда Йордан Таков.

Според прокурора по делото са налице всички изискуеми предпоставки за взимане на най-тежката мярка. За така повдигнатото обвинение се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, както и доживотен затвор.

„Таков е признал вината си. От доказателствата по делото става ясно, че той ги е застрелял с пистолет. Причината била,че баща и син са го провокирали. Към момента това не е доказано. Той е дал спорни обяснения - бил нападнат и това била единствената възможност за се защити. Има още доказателства за несъответствие между това, което се е случило и обясненията. Намерени са гилзи под палет в дъното на склада, което е необяснимо спрямо разказа му. Разменяли са се удари и е изваден нож от убитите. Същите заплашили жена му и дъщеря му. Той тръгнал да бяга, но не е излязъл навън”, заяви прокурорът по делото.

Според защитника на Таков – адвокат Стефан Левашки пледоарията на прокуратурата е направена като за финал на един процес.

„Той се признава като извършител. Още на мястото на престъплението, той е разказал на тримата полицаи, че е бил нападнат и се е защитил. Самият Таков е позвънил на 112. Не е бягал. Клиентът ми беше добронамерен и е разказал подробно всичко. Има свидетел как двама бият Йордан, единият  нанася удари с желязо върху моя клиент, като били на кълбо на земята. При преглед се установяват рани по Йордан. След като се изготвят експертизите, ще бъде преквалифицирано обвинението”, каза Левашки.

Според него  Таков няма да се укрие, нито да извърши други престъпления. Той има две деца, две фирми с нает персонал и е личностно ангажиран. Адвокатът поиска домашен арест за Йордан Таков.

Очаквайте подробности!

Двойният убиец от Гагарин се изправи пред съда окован – заяви, че е бил нападнат от БотевиПрокуратура поиска спрямо Таков да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение