Трима притежатели на наркотици били заловени при проверки във вторник и сряда от служители на областната дирекция на МВР. В Четвърто РУ се озовали 19-годишен пловдивчанин и 24-годишен младеж от Кърджали. При полицейска проверка на ул. „Съборна“ в областния град първият направил опит да се освободи от пакет с марихуана. Да носи в себе си разфасовка с подобно съдържание бил засечен и другият край подлез на Централна поща.

Междувременно, при специализирана операция за пресичане на незаконното съхранение, разпространение и употреба на наркотици, служителите на реда в Стамболийски задържали 29-годишен жител с близо 4 грама афетамин. По случаите са образувани досъдебно и две бързи производства.

Контрабанден тютюн иззели служители на Трето РУ в Пловдив. В рамките на спецакция срещу нерегламентираното разпространение на стоки без акциз,  вчера бил проверен товарен автомобил „Мерцедес“ на ул. „Георги Бенев“. В багажното отделение на микробуса, управляван от 41-годишен мъж, полицаите открили 10 килограма нарязан тютюн без български бандерол. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.