Икономическа полиция задържа мъж от Пловдив,  представял се за депутат от „Продължаваме промяната“ и мамел наивници,  научи TrafficNews. Арестуваният се оказа добре познатият Сергей Димитров, който вече има зад гърба си сериозна кариера на измамник. Той обикалял „Столипиново“, където увещавал жителите да му дават пари, за да ги уреди с парцели. Няколко души били измамени от него, а пострадалите са му дали различни суми за „услугата“.

След като схемата му била разкрита, жители подали сигнал до институциите. Вчера с прокурорско постановление Димитров бил задържан от Икономическа полиция-Пловдив. Разследва се схема за подкупи, изнудване и фалшификация на документи. По информация на медията ни Димитров е имал съучастници, които също ще бъдат разследвани от органите.

Сергей, който до този момент е минал през най-различни длъжности и роли /напълно измислени/, този път е избрал актуално амплоа, като се представял за народен представител от най-младата формация в парламента – „Продължаваме промяната“. За да затвърди лъжите си, измамникът публикувал в профила си във Фейсбук фалшифицирани снимке. Неговите способности за обработка с фотошоп обаче не се особено добри, тъй като образът му прилича по-скоро да залепена ваденка до известни политически фигури като Кирил Петков.

"Политическата" биография на Сергей Димитров е солидна, но измислена. Той умело се представял за приближен и до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според твърдения му, той е бил негов ПР. Бил е засъпник и на БСП.

 В профила си се представя като възпитаник на университета от бръшляновата лига „Харвард“. Преди това сочи, че е завършил „Политология“ в Пловдивския университет.

Оказва се обаче, желанието да сбъдне илюзорната си мечта да бъде депутат е било възможно преди време. Сергей е бил съвсем реален кандидат за народен представител от „Българско лято“ на бизнесмена Васил Божков. В качеството си  6-ия в благоевградската листа Димитров бе арестуван през април месец 2021г. търговия с вот. Разследването започва в Пловдив. По него са събрани данни, че Сергей Димитров предлага пари за гласове,но предвид имунитета му, делото е изпратено по компетентност в СГП.

Димитров отдавна обича и медийното внимание. Той остави следа в хрониките на небезизвестното предаване  „Съдебен спор“, където подал сигнал срещу ром, който блудства с малолетни. Бил е  част от ефирното време на „Патарински лайф“, където се е представил и като експерт по етническите въпроси.

Припомняме, че пишман политикът и друг път е бил изхващан в опити за измами с пари. Той бе част от нечистатата схема "Всички Заедно За Една Кауза" за фалшифициране на документи и злоупотреба със средства, предназначени за деца, лишени от родителски грижи. Случаят се разследваше от прокуратурата и икономическа полиция.

Наследниците на Остап Бендер в Пловдив събират пари за понита с фалшив концертДо този момент в нито едно медицинско заведение не е постъпил и лев от въпросното сдружение

Прокуратурата подхвана сдружението, което продава билети за съмнителен концерт в КолодрумаМащабната измама бе пресечена днес в Общинския съвет

Парадоксалното е, че самият Сергей е сирак, а неговата връзка с Пловдив започва от Дом за деца, лишени от родителска грижа в града под тепетата, където е прекарал няколко години.