Пловдивски полицаи разкриха извършител на грабеж. Разследването стартирало на 24 октомври, след като  47-годишна жена разказала, че около 20.30 часа на ул. „Храбрец“ непознат я повалил на земята и издърпал едната й златна обица. Оказало се, че извършителят е 35-годишен познайник на полицията. Спрямо него е взета 24-часова мярка за неотклонение. Пълното документиране на случая продължава под наблюдение на районната прокуратура.

Междувременно няколко кражби са станали в региона. След 21.30 часа в събота жителка на Съединение съобщила в полицията, че мъж е влязъл противозаконно в дома й. В една от стаите той бил разбил метална кутия и взел 600 евро, след което избягал, скачайки през счупен прозорец.

Домова кражба разследват и  асеновградски полицаи. Около 18.30 ч. в петък било установено, че от къща в село Мулдава липсват над 100 грама златни накити и значителна парична сума в евро и норвежки крони.  Предполага се, че посегателството е извършено през отворен прозорец. По случая е образувано досъдебно производство.

Двама мъже пък са били задържани при опит за кражба на грозде. Около 10 часа вчера собственик на лозов масив край село Нови извор забелязал два чужди автомобила в имота си и позвънил на тел. 112. Преди да успеят да потеглят с част от набраната реколта шофьорите на колите били заловени от отзовалите се на сигнала асеновградски полицаи.  Извършителите - 62-годишен от Болярци и 63-годишен от село Боянци, са задържани в районното управление за едно денонощие.