Арестуваха 32-годишен мъж от пазарджишкото село Огняново, след претърсване на дома му. Полицаите открили множество забранени за притежания премети и вещества.

Разследването на криминалистите започнало заради това, че старият им 32-годишният им стар познайник Г.Т. притежава наркотици. Мъжът и друг път е бил засичан и задържан от полицаите заради престъпления от подобен род. Вчера екипи на сектора атакували жилището му в село Огняново. Вътре били намерени неголямо количество амфетамин и близо 13 грама суха листна маса, която реагирала положително на марихуана.

Това обаче не било всичко. По време на процесуалните действия криминалистите се натъкнали на незаконно притежавана самоделна пушка, нерегистриран газ-сигнален пистолет и 50 боеприпаса за него.

Открити са и 27 туби с близо 440 литра дизелово гориво без документи за произход, 240 литра с алкохол без бандерол, 559 къса с цигари и килограм сях нарязан тютюн. В едно от помещенията бил открит и незаконен казан за варене на ракия. Наркотиците, оръжието, алкохолът и тютюневите изделия са иззети от служители на РУ-Пазарджик, а дизеловото гориво е предадено на служители от Агенция Митници. По случаите се водят полицейски производства под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.