Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт срещу апаш, нападнал и обрал възрастен мъж в Пловдив. Пострадалият 77-годишен пенсионр живеел сам в къща в краен квартал под тепетата, Той си бил закупил ретро автомобил „Волга“. Паркирал колата в двора. 

На 12 януари 2022 година, 27-годишният апаш влязъл в имота. Той познавал собственика. Казал, че иска да купи ретро колата за 30 лв. Собственикът отвърнал, че може да продаде автомобила за повече пари и го предупредил да си върви. Наглият мъж се ядосал, започнал да удря и блъска пострадалия, повтаряйки, че ще се върне и вземе колата, без да му я дава. Заплашвал го, че ако откаже ще му се случи нещо лошо. Пострадалият се скрил на втория етаж на къщата, а по-късно и при съседите. Бил много уплашен. Не след дълго апашът отново се върнал и разбил катинара на входната врата. От двора взел шевни машини, джанти за автомобил, качил ги на колелото и си тръгнал. По-късно е бил установен и задържан от полицията. Нападателят е осъждан.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.