Пловдивската адвокатка Николета Руйкова, срещу която тече дело за разпространение и притежание на наркотични вещества, е върната в ареста, научи TrafficNews.

Руйкова е била изведена от съдебната зала с белезници след вчерашното заседание в Пловдивския окръжен съд. Мотивът на магистратите за изменението на мярката за неотклонение е, че има обосновано предположение, че тя може да извърши ново престъпление.

Адвокатката беше арестувана на 14 януари миналата година след акция на Криминална полиция, а при претърсването в дома й бяха иззети близо 100 грама кокаин и малко количество марихуана на обща стойност 25 646,55 лева. В началото на декември миналата година Руйкова бе пусната от ареста срещу 5 000 лева гаранция, за да се грижи за малкото си дете.

На Бъдни вечер обаче, адвокатката беше хваната да шофира под въздействието на кокаин. Тогава тя е била отведена само за едно денонощие в полицейския арест. 

Поредно престъпление на адвокатката Николета Руйкова: Спипаха я да шофира под въздействието на кокаинКъм днешна дата юристката е подсъдима и за друго провинение

Настоящият съдебен процес срещу адвокатката протича при закрити врата, защото в кориците по делото има материали, които съдържат данни от интимния живот на обвиняемата.

Засекретиха делото срещу пловдивската адвокатка, хваната с кокаин за 25 бонаКъм днешна дата съпругът й изтърпява присъда за притежание на наркотици

Припомняме, че и съпругът на юристката - Борис Руйков е в затвора, тъй като през март 2021 година той бе арестуван, след като в жилищите им бе намерена оранжерия с марихуана. Руйков обитавал два апартамента в жилищна кооперация в Асеновград, откъдето бяха иззети 300 гр растения канабис, в напреднал стадий на растеж, близо 10 грама кокаин и електронна везна. В банята на апартамента е открита лаборатория за отглеждане на марихуана, а в спалнята  са намерени още 11 стръка канабис, които се сушали. 

На 2 август 2017 г.  той бе заловен да управлява автомобил “Опел” под въздействието на наркотични вещества, като беше лишен от книжка, заради административно наказание. При последвал обиск в дома му , бяха намерени 230 грама марихуана и 16 саксии коноп. По време на първото дело Руйков демонстрира разкаяние и заяви, че съжалява за извършеното и ще се поправи.  4 години по-късно обаче той отново беше заловен с наркотици.