Осем години затвор и 11 години без право да управлява автомобил е присъдата на Павел Тухчиев, който през септември м.г уби собствената си майка  с 2,82 промила алкохол в кръвта.  Жертва на пияния водач станал и Милко Джамбов, с когото били приятели, както и Божидар Пенков, който е с тежка телесна повреда.

На 24 септември 40-годишният Павел се качил в ланоса си , след като е изпил огромно количество алкохол. В автомобила се возели  Милко Джамбов, Нена Бойнова и Божидар Пенков. Тухчиев карал със скорост 115 км/ч. По същото време, в обратна посока на движение, със скорост около 64 км./час, от юг на север, в насрещната/източната/ лента за движение на пътя Перущица - сЙоаким Груево, се движел "Рено Лагуна". 

В десния завой на пътя, Павел Тухчиев навлязъл със скорост 115 км/ч., като едновременно с това задействал и спирачната система. В резултат от движението с несъобразена скорост, както и радиуса на дъгата на пътния участък, започнало странично плъзгане на превозното средство и лекия автомобил навлязъл в лявата/насрещна/ лента за движение. Колите се ударили челно.

След сблъсъка водача на другия автомобил се обадил на 112. Дошлите на място полицаи изпробвали с дрегер подсъдимия и установили, че бил с концентрация на алкохол в кръвта 2.8 промила.

Равносметката – двама убити и един с тежка телесна повреда, успял да се пребори за живота си след множество операции.

Оказа се, че Тухчиев е имал не една и две срещи с органите на реда. От 1990 година насам, той има присъди за изнасилване, отново шофиране в нетрезво състоянние, а една е и за блудство с малолетен.

Самото дело се гледа по съкратената процедура, като Павел Тухчиев напълно признава вината си. Затова и присъдата постановена от Темида, която бе 12 години, се редуцира и става 8 години. Освен това, съдийският състав му отне правото да шофира за срок от 11 години. Това е и осмата поред присъда на джигита.

Адвокатът му изтъкна, че неговият подзащитен горко съжалявал и дори опитал два пъти да се самоубие след като разбрал, че майка му е починала, ден след фаталната катастрофа, след като цяло денонощие жената се борила за живота си. Той се опитал да скочи от третия етаж на болницата, а дни по-късно се е опитал да се обеси в дома си.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.   

Снимка Под тепето

TrafficNews.bg