Пловдивският окръжен съд осъди на 3 години условно Румен Александров- Каспъра за убийството на Митко Иванов. Убийството бе извършено на 21 декември 2019 година. Квалификацията е, че е извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, от което е било възможно да настъпят тежки последици за виновния. 

На основание чл. 66 ал. 1 от НК Окръжният съд отложи  изпълнението на така определеното и наложено на подсъдимия Александров наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Жертвата Митко Иванов живеел и работел в чужбина преди инцидента и си бил дошъл в Пловдив за празниците. Успял да се срещне с доста приятели, излизал с различни компании, забавлявал се. До ушите на Румен Александров обаче стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на съперника си и избухнал скандал.

Словесната разправия преминала във физически сблъсък, с размяна на удари и нанасяне на прободни рани с ножове.В един момент Каспър намушкал конкурента си във врата. Митко издъхнал преди линейката да дойде. Очевидно обаче жертвата също е проявила агресия, тъй като Каспър също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, в резултат на проникване с 10-сантиметров нож.

Опитал се е да избяга, но полицаите от Шесто районно реагирали светкавично и го задържали. 

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

 

Експертиза обръща делото срещу Каспъра, бил в патологичен афект по време на убийствотоИмал краткотрайно разстройство на съзнанието и се приема наличие на невменяемост