Великден може да е религиозен празник в сърцата ни, но за повечето от нас си остава светлият ден, на който се събираме със своите близки, излизаме на разходка с приятелите си, радваме се на украсения и декориран град. Яйца, декорирани цветно и весело, великденски зайчета и надписи... всичко това зарежда душите ни с истинско, великденско настроение.

Пловдив днес е дъждовен и не особено гостоприемен, но шарената му великденска украса, накацала тук-там под тепетата, ни кара да се чувстваме по-празнично, по-радостно. Лекият следобеден дъжд не успя да помрачи великденското настроение на пловдивчани, които изпълниха Главната. 

За доброто настроение под тепетата се погрижиха и общинарите. Седмица преди един от най-големите християнски празници нова украса зарадва пловдивчани. Великденското настроение завладя града, като започна от градинката пред Общината. 

Шарени яйца накацаха по земята, а дърветата около фонтана се преобразиха с камбанки и цветчета. Украса има и на кръговото кръстовище до Водната палата.

Огромен надпис, който честити големия християнски празник Великден, бе монтиран пък на северната тераса на тунела над централния пловдивски бул. "Цар Борис III Обединител".

Поздравът е видим от автомобили, пътуващи от север на юг, както и от пешеходците по булеварда и ул. "Съборна" в Стария град.

Яйца накацаха и на Джумаята...

Къде и как гражданите на Пловдив ще прекарат почивните дни, вижте в следващото видео:

Още новини ТУК

TNS.bg