В Англия сравниха мача с България с полуфинала от световното в Русия миналата година. Двубоят от европейските квалификации на националния стадион "Васил Левски" е тази вечер от 21.45 часа и англичаните са твърдо решени да се върнат на победния път след загубата в Чехия в петък. Една загуба може да е случайна, но две поред могат да бъдат индикация за проблем. С оглед на това мачът срещу България е най-важният за Англия от полуфинала на световното в Русия срещу Хърватия, пише Дейли Мейл. Двубоят в София може да ни покаже много неща. България е най-слабият отбор в групата и е перфектният противник, срещу който можем да се върнем на правия път. Ако Англия победи, петъчната загуба може да се приеме като сверяване на часовника, пробуждане, приземяване и каквито други клишета се сетите.

Ако отборът на Саутгейт обаче повтори играта си от мача с Чехия, посланието ще е съвсем различно. Начинът, по който се реагира на провал винаги е бил ключов в спорта. Ако не можем да победим 62-я отбор в света на негов терен, какво да очакваме от битките на европейското? В крайна сметка не всички мачове се играят на Уембли. Отборът на Саутгейт е добър, но в същото време - все още развиващ се. На този фон е трудно да го считаме за фаворит за европейската титла, но в подобни срещи тимът може да узрее, да се подобри още повече и да стигне далеч на европейското, пише още изданието.

Очаква се Саутгейт да смени почти половината от състава, който игра срещу Чехия, а дебют да направи младокът от Челси Томори. Промени вероятно ще направи и селекционерът на България Красимир Балъков. Костадинов вероятно ще започна титуляр, заедно със Сормов, който ще смени Марселиньо. Иса пък може би ще заеме мястото на върха на атаката на мястото на Краев. До момента България и Англия са играли 11 пъти, като трикольорите все още нямат победа - 7 загуби и 4 равенства.

Вероятни състави:

България: Илиев, Пашов, Кр. Димитров, Занев, Недялков, Сърмов, Костадинов, Десподов, Ивелин Попов, Вандерсон, Иса.

Англия: Пикфорд, Томори, Магуайър, Гомес, Чилуел, Хендерсън, Уинкс, Арнолд, Стърлинг, Кейн, Санчо.

Във видеото може да видите кадри от приятелския мач през 1968 година на "Уембли", завършил 1:1 с легендарния гол на Георги Аспарухов - Гунди: