След класацията, която направихме за „Топ 10 на най-атрактивните фитнес инструктури в Пловдив”, която предизвика голям интерес сред нашите читатели, екипът на TrafficNews.bg направи мониторинг и на пловдивските спасители. Кой бди за живота ни, докато разпускаме край басейните?

Спасителите, които попаднаха в нашата класация са оценени не само по външен вид, а и според отзиви на клиенти, както и мнения на техни колеги относно начина, по който работят. В нея взимат участие само хора със сертификат за воден спасител, които са от Пловдив или са работили на басейн в града. Ето кои попаднаха нашата класация:

Стоил Ватев е на 24 години, от Пловдив. След гимназията записва „Физическо възпитание и спорт” в ПУ „Паисий Хилендарски”. През първата година от следването си, той придобива сертификат за спасител. Работил е 2 сезона в „Акваленд”, а следващия – на открити води в комплекс „Дюни Роял Ризорт”, където става служител на сезона. Там, при голямо морско вълнение, младежът е спасил много хора. Работил е и във Флорида. Днес служи в Българската армия като пожарникар и следва магистратура в НСА. След няколкогодишна връзка, Стоил и приятелката му се сгодяват.

„Тилката е прекрасен човек и много добър приятел. Винаги е било удоволствие за мен да работим рамо до рамо”, разказа негов колега пред наш репортер.

Асан Ибишев работи 2 години като спасител в Пловдив. Още през втория сезон на работата си в "Акваленд"  той става главен спасител. През 2013 година се дипломира в Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски”, специалност „Физическо възпитание и спорт”.

Към настоящия момент следва магистърска степен в „Национална Спортна Академия” със специалност „Спорт за високи постижения – кондиционен треньор”. В рамките на 6 години като състезател по джудо има участия и отличия в републикански и международни състезания.

Ивайло Телбизов работи 4 години като спасител. В момента той е част от известното мъжко еротично шоу „Grandos”, където е известен под псевдонима си Mr. Jack. Ивайло е родом от Пазарджик, където е завършил Строителния техникум със специалност „Строителство и архитектура”. Тогава той тренира волейбол, но прекратява поради контузия – преплитане на нерви в опашната кост. Впоследствие се възстановява. След това следва „Физическо възпитание и спорт” в ПУ „Паисий Хилендарски”, а понастоящем учи магистратура в НСА – „Спортна журналистика”.

"Висок, с много красива усмивка. Харесва ми", разказа 21-годишна посетителка.

Габриел Иванов е работил в СПС, Акваленд, Новотела и Аквапарк, където бил главен спасител. Занимавал се е с волейбол, кик бокс, вин чун, киокушин карате. Тренирал е също и академично гребане, където става трикратен републикански шампион, вицерепубликански шампион, взима участие на много международни регати. В момента се занимава професионално с айкидо.

Александра Байчева е на 22 години, от Пловдив. Завършва ЕГ "Иван Вазов" , след което записва „Приложна лингвистика” в ПУ "Паисий Хилендарски". През 2014 тя работи като спасител на бригада в Америка, щата Вирджиния. Именно това лято тя го описва като много вълнуващо, интересно и изпълнено с емоции.

Веселин Радев е работил като спасител  в плажен комплекс „Луда Яна” и „Акваленд”. Негови колеги го описват като спокоен и уравновесен човек, умеещ да работи добре в екип. Тренирал е с кик бокс и карате. В момента се занимава с фитнес.

Денис Сефтерски  вече четвърти сезон работи на басейн „Акваленд”. Той е на 23 години. Негови колеги го описват като много позитивен и усмихнат.

Георги Иванов е на 22 години, от Пловдив. Тренирал е футбол 7 години. След като прекъсва, започва да се занимава с фитнес. В момента работи за втора година като спасител.

Любо Стефанов е на 25 години. Тази година завършва УХТ в Пловдив. Работил е в Аквапарк, а преди това – в Свети Влас. В момента е спасител в Кипър. Любо се е занимавал с доста спортове. Колегите му го описват като забавен човек, с голямо чувство за хумор.

Никол Средева е работила като спасител в комплекс „Русалка”. Тя е на 23 години. Занимавала се е с танци.

* Спасителите са подредени на случаен принцип. Тъй като е много вероятно да сме пропуснали някой от любимите спасители на пловдивчани , TrafficNews.bg очаква и Вашите предложения!

Още новини ТУК

Авел Бялков, TrafficNews.bg