Необявена неделна среща на Мая Манолова с тридесетина шофьори от електрическия транспорт в столицата, е всяла смут едновременно в редиците на БСП и на синдикатите в транспорта.

Според участници в нея, омбудсманът е потвърдила неофициално, че ще се кандидатира за кмет на София. Те допълват пред "24 часа", че Манолова е била придружена от лидера на социалистите в столицата Калоян Паргов и от представители на "Спаси София".

Според източници от "Позитано" Корнелия Нинова не е сред феновете на омбудсманката въпреки нейната популярност, но столичните социалисти припознават Манолова като вариант за кандидат-кмет.

Съперничеството между Нинова и Манолова е от времето, когато и двете оспорваха лидерския пост на Михаил Миков. Напрежение се появи и преди президентските избори, когато БСП не заложи на Манолова като кандидат-президент или вице. Нинова дори подозирала, че свръхактивната Манолова все още се стреми към първия пост в БСП.

След неделната среща на омбудсмана - синдикатите в транспорта пък заподозрели, че червените със "Спаси София" се опитват да създадат нов, трети синдикат след КНСБ и "Подкрепа".

От офиса на Манолова потвърдиха, че в неделя е имало подобна среща, но инициативата дошла от служители в е-транспорта. Разговорът не бил таен, срещата не била и политическа и Калоян Паргов не я е придружавал.

Омбудсманът разговарял с работниците единствено за правата им. Така ли е?