В култовата си лента от 90-те режисьорът Дейвид Финчър разказва за група бели мъже, които в опит да избягат от скуката на корпоративните порядки и да се освободят от натрупаните тестостерон и агресия, си правят „Боен клуб” и всяка вечер се бият до кръв.  В идеята на филма е залегнал будисткия постулат: „Само губейки всичко можем да постигнем истинска свобода“.  Очевидно охраната на пловдивския чалга клуб „Сикретс”  се състои от почитатели на филма, които са приели прекалено буквално идеята му и разтоварват тестостерона си, биейки клиенти на заведението.

Преди седмица TrafficNews разказа историята на пловдивчанин, пребит до безсъзнание във въпросната дискотека. Същата вечер негов приятел също е бит пред заведението. Саморазправата, чиято причина и до днес не е известна, провокира агресия у група близки приятели на пострадалите, които потърсиха реванш и влязоха с бухалки в дискотеката. За тяхно съжаление обаче не срещнали никакъв отпор, а в празната дискотека открили само недоядени банички. Дуелът, при който със сигурност щеше да има пострадали,  така или иначе не се състоял за утеха на полицията.

Историята на пребитите клиенти предизвика бурни реакции и коментари в социалните мрежи и други пловдивчани също разказаха пред медията за перипетиите си във въпросния клуб.

Разбира се, подобни разкази винаги трябва да се приемат скептично, тъй като звучи абсурдно група мъже да се упражняват без повод върху посетители на клуб, който плаща заплатите им.

Пострадалите, които разказват за патилата си обаче не са нито криминално проявени, нито някакви известни градски биткаджии. Това са нормални хора, излезли да се позабавляват. И дори да приемем факта, че по някакъв начин с поведението си или свои действия са провокирали агресия у гардовете, то седем- осем души срещу един противоречи на елементарните правила на поведение. Да не говорим за нарушенията на Закона за частната охранителна дейност. 

И ако по някакъв начин можем да оправдаем заниженият контрол шефовете на охранителната фирма с липсата на достатъчно читави кадри, то остава открит въпроса с толерантността, която проявява полицията към инцидентите във въпросното заведение.  Системните скандали и сигнали от пострадали би трябвало да са  аларма до органите на реда, тъй като може да се стигне и до фатален инцидент. Постовете, в които читатели коментират инцидентите, намекват и за полицейски протекции над въпросния клуб.  Дали коментарите са основателни обаче е въпрос, на който трябва да отговори ръководството на Областната дирекция та полицията.