Приключенията на Дани Каназирева в Огледалния свят

Според екипа й тя е моралният победител от изборите, а балотажът й е бил отнет с манипулации

Пловдив
13.11.2019 18:00 5237 12
Приключенията на Дани Каназирева в Огледалния свят

Безспорно новият областен  управител Дани Каназирева живееше в Страната на чудесата по време на предизборната кампания.Тя бе посрещана с внимание, надежда, очаквания. Тя бе убедена в своя успех и как ще управлява Пловдив в следващите четири години с пловдивчани.  Чудният свят, в който попадна Каназирева, приличаше много на този Луис Карол, който е любим на всяко дете.

Каназирева е досущ като персонажа на Алиса в романите –   възпитано и вежливо момиче, което се опитва да се държи добре с другите хора. Сблъсквайки се с причудливите персонажи от Страната на чудесата, тя понякога е по-груба и рязка. Често прибягва до свои разсъждения, които се оказват колкото абсурдни, толкова и забавни.

Денят на изборите обаче изстреля Каназирева в следващия роман на Луис Карол – Алиса в Огледалния свят. Там тя показа способността си да расте и да се смалява за отрицателно време, но и най-края успя да се добере до заветния ключ в Областната управа.  Изглежда обаче все още Каназирева не е излязла от Огледалния свят, нещо повече – тя все повече пропада в него. Докато тя сформира своя екип в областна управа, нейната свита, претърпяла метаморфозата от карти за игра в шахматни фигури продължават да държат Каназирева в Огледалния свят.

Днес те дадоха пресконференция, на която обявиха,че ще сезират прокуратурата за изборните манипулации на първия тур. Те са събрали 1500 копия на протоколи от изборите, които ще предадат на прокуратурата.  Конкретните примери бяха 7 секции, в които има разминаване между протоколите, а  според Евелин Парасков и неговите колеги категоричните изводи от това са три:

- В секционни избирателни комисии са манипулирали резултатите с цел да добутат Славчо Атанасов до балотажа

- Измислиха лъжата за манипулацията на екзитпола, за да не се забележат фалшифицирането на протоколи. 

-  Истинският участник на балотажа се казва Дани Каназирева

„Лъжата за минупулацията на екзитполовете беше измислена, за да се отклони вниманието от подправянето на протоколите. Определени кръгове искаха да избутат Славчо Атанасов на балотажа. А когато преди изборите му предричаха победа с 30 %, пак ли ние сме манипулирали  вота? Това е пълна лъжа “, обясни новото острие в групата на „Съюз за Пловдив” Евелин Парасков. Според него е невъзможно да бъдат манипулирани едновременно три социологически агенции, които правят междинни отчитания на всеки три часа. Нещо, което бе разбито на пух и прах от самите социолози на тези агенции след изборите, но явно те не присъстват в Огледания свят на „Съюз за Пловдив”.

Как хвърковатата чета на Каназирева я превърна в звезда за една нощ и прикри провала йВ политологията има правило, че когато даден политик започне да губи подкрепа, пътят за него е еднопосочен

Всички пешки, офицери и важни фигури в Огледалния свят на Канзирева се изредиха с различни факти и тези да затвърдят едно нещо – лидерът на „Съюз за Пловдив” е моралният победител на тези избори и с право заема поста губернатор.

Възниква обаче друг въпрос. След като те са убедени, че Каназирева е била толкова ощетена на първия тур, а второто й място е било отнето –  защо не са направили това, което им позволява закона. Не трябва да си брилянтен юрист, за да знаеш, че с жалба към съда може да се иска касиране на изборите. Вместо това екипът на Каназирева просто пуска жалби в прокуратурата и доизгражда образа й на жертва и морален победител.

Отговорът е ясен – ако се поиска касиране на вота, то това означава, че Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив” не признават за легитимни изборите в Пловдив, а това прави и избора на нов кмет нелегитимен. Това пък ще започне да клати поста й в областна администрация, за който тя толкова дълго бленуваше. Иначе казано – Страната на чудесата може да изчезне.  

Огледалният свят, в който тя вижда подменената реалност обаче, си стои.  Той бива изграждан от нея, нейната кохорта и всички, които участваха в манипулациите около изборната нощ.

По време на приключенията  на Алиса в романа Огледалния свят, достигайки края на шахматните квадранти, тя получава корона и самата тя става царица. По този повод е организиран гуляй в нейна чест. В настъпилата бъркотия по време на празненството, Алиса сграбчва Черната царица, а следващия момент се събужда с котката в ръце, с което свършва нейното приключение.

Дани Каназирева вече взе своята корона, а дали краят на пребиваването в Огледалния свят няма да е същият като на Алиса - зависи най-много от това дали ще сграбчи Черната царица или по-точно нейното олицетворение в неподменения свят, в който живеят пловдивчани.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
12 Коментара
Сортирай по
коментар

Паун 18:37, 21.11.2019

И след като Борисов я назначи за областен, значи той се радва на това, че с нейната манипулация се попречи на Славчо атанасов, какъвто и да е последния, защото това се случи. Рано или късно ще си намерят майстора, ама дали ще сме живи

Oтговора0
коментар

Cobra 12:01, 20.11.2019

https://plovdiv-online.com/. Кво правим сега трафчи??

Oтговора0
коментар

Някой 23:05, 20.11.2019

Не беше такава тая медия, какво и стана?! Пожълтява със сигурност. Ако се окаже свестен областен управител, ще трябва да си изтриете вестника.

Oтговора0
коментар

edi koi si 08:24, 15.11.2019

vie ot traffic jurnalistite kvi gazobliznici ste niamate ravni za edin bonbon ili edno zariadno za gsm mojete da napravite obiknovenna sladkarnica ili magazin4e za telefoni svetovni giganti vav oblasta im......

Oтговора0
коментар

Явор 22:32, 15.11.2019

Трафик, кой ви плаща толкова да плюете по нея? Няма по Низки същества от вас, да ви пикая на медията!А Дани ще ви го забие много скоро, вервайте ми!

Oтговора0
коментар

Васко 07:13, 14.11.2019

Да ама областен управител

Oтговора0
коментар

комунисти във властта 07:27, 14.11.2019

ГЕРБ си я отгледаха, направиха й кампанията и манипулираха ексит-половете на първия тур! Славчо беше бездеен и безидеен. Нищо чудно, да е имало предварителна уговорка и с него! Най-наглсените избори в Пловдив от 1989 г. до сега.

Oтговора0
коментар

Медия с ценоразпис . 22:01, 14.11.2019

Прави ми впечатление, че един и същ човек пише само подигравателни и злобни неща за тази жена и нейната пария! Защо, ли ?!

Oтговора0
коментар

Гражданин 18:10, 13.11.2019

Тази защо не вземе да се хвърли от някъде ...

Oтговора1
коментар

Васко

Да ама е Областен управител

коментар

Миряна 18:21, 13.11.2019

Тая се оказа най-долната герберска крадлива подлога! ОСТАВКА ЗДРАВКЕ

Oтговора0
коментар

Кво 18:47, 13.11.2019

Трафик за какво дъвчете само тая Дани ? Не разбирате ли ,че поражда само погнуса в хората . Вие също но това е друга тема.

Oтговора1
коментар

Да

Колко елементарно момиче и с какви елементарни мотиви извинява собствената си простотия, при все, че вади диплома за юридическо образование! С този отговор замаскира заверата със Здравко да елиминират Славчо и за благодарност - висш административен пост! Ако имаше истински и честни избори и двамата заедно щяха да имат по-нисък резултат от Славчо, защото много хора знаят, че Здравко е пионка, изпълняваща ролята на замитащ Тотевите зулуми! Затова и всичко беше "изковано", за да не се получи отчайваща загуба. И районните кметове и съветниците са от гнусното котило на Маминия!

коментар

Милен 18:52, 13.11.2019

Евала на жената! Нека излезне истината наяве.

Oтговора1
коментар

Васко

Да ама Областен управител

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина