Нова порция скандал и нова доза подигравки отнесе поредния абсурд, свързан с ремонтите в столицата.

След като вече стана ясно, че премахват загражденията на софийския площад "Гарибалди", се появиха и снимки на поставен там интересен монумент.

Водната стена от черен гранит накара потребителите в социалните мрежи да развихрят въображението си. Колажите не закъсняха.

Според мнозина фонтанът в сегашния си вид може да се оприличи на надгробна плоча, а пешеходците трябва да положат карамфили и свещички в основата му.

Появата му съвпада с разразилия се скандал с апартаментите, които в момента тресат управлението.

Така "надгробната плоча" се превърна в символ, който според потребителите олицетворява погребаната политическа кариера на Цветан Цветанов.

Други пък откриха символика, че мраморната плоча се намира срещу фалиралата КТБ и я оприличиха на паметник, поставен в името на смъртта на една банка.

Потребителите в социалните мрежи се присмяха, че водната стена прилича на котешка тоалетна. Девизът на столицата беше иронично променен на: "В нужда се познава".

"Все пак тоя ремонт е от една паралелна галактика и се развива в различен времеви пласт от нашия. Реално е минал само един месец от началото. Затова няма глоби за забавянето…", написаха някои потребители.

И така се появиха колажи с филма на Кристофър Нолан - "Интерстелар" и "надгробната плоча" на пл. "Гарибалди".

Не след дълго в социалната мрежа беше създадено и събитие със заглавие "Масово поставяне на цветя на Паметника на Незнайния архитект".

Описанието на хумористичното събитие е следното:

"С дълбока скръб ви съобщаваме за кончината на поредната някога красива част от центъра на София. Издигнатата надгробна плоча на площад Гарибалди е един своеобразен паметник на отдавна изгубения добър вкус. Нека всеки, който може, да занесе едно цвете на гроба. В памет на нашата София.

От опечалените столичани."

Коментарите също не са за изпускане и са в същия хумористичен дух. Един потребител в мрежата дори иронично е запитал дали е необходимо присъстващите да си носят пирони, с които да инкрустират Псалм 91.

Към събитието има и очакван интерес - вече близо 500 души са заявили, че ще присъстват, а броят им се очаква да расте.