Един от известните български оператори Григор Кумитски загина край Варна. Той се е удавил, докато се опитвал да спаси момиче, завлечено от морето. Драмата се е разиграла край Варна, научи TrafficNews.bg

Мисията му била успешна, защото девойката е спасена. За съжаление обаче Григор не е успял да излезе от бурното море. 

Инцидентът се е случил около 18.45 часа, когато смяната на спасителите била приключила. По тази причина Кумитски се е гмурнал да спасява момичето. Морето е било бурно и Кумитски не е успял да излезе от водата. Момичето е спасено.

36-годишният Гришо е снимал филма "Чужденецът" на Ники Илиев. Участвал е в заснемането на клиповете на известни български изпълнители. Роден е в София на 21 март 1979 година. 

Завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност „Филмово и телевизионно операторство“. Оператор е на филмите "Чужденецът" (2012), „Стоичков“ (2012), „Живи легенди“ (2014), както и на сериалите „Фамилията", „Кантора Митрани“, "Домашен арест", "Забранена любов" и "Революция Z". През 2012 година печели наградата на професионалната гилдия на фестивала "Медиамикс" - "Златна корона" за най-добър оператор от сериала "Кантора Митрани". 2014г. на филмовият фестивал в Монако взима приза за най-добър оператор с филма "Живи легенди"

"Беше талантлив пич, скърбим за неговата загуба", заявиха близки приятели на Григор пред наш репортер. 

Повечето от тях вече сложиха черни ленти на стените си в социалните мрежи. 

TrafficNews.bg изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Григор Кумитски. 


 Още новини четете ТУК 

TrafficNews.bg