Бумът в строителството, обхванал държавата през последните години,  очевидно е заразителен. В пловдивския квартал "Тракия", където се издигат едни от най- големите жилищни комплекси под тепетата, хлапетата също строят със замах. 

В Зона А12, до парк Лаута,  вече изникнаха две къщички на дървета. Едва ли има момченце, което да ни мечтае за собствено място за игра, скрито в клоните на дърво. Малчуганите обичат не само да се катерят, но и да овладяват нови пространства. Някои не само мечтаят, но и материализират фантазиите си. 

На ул. "Кап Иван Маринов" вече е изникнал цял "мезонет", в който в топлите дни момчета от квартала се събират, играят и слушат музика.

В съседство, на ул. "Пеньо Пенев", конкурентна "бригада" също строи, но далеч в не същия обем и с доста по- лошо качество. Но пък за сметка на това с огромна доза ентусиазъм и много усмивки. 

Родителите подкрепят архитектурните увлечения  на децата си като им оситгуряват материали, инструменти и разбира се, ценни съвети. "Много по-смислено, отколкото да  висят пред компютрите" коментира мъж от съседния блок.