Областният управител ще разговаря с Тодор Чонов във връзка с разкриването на денонощни консултативни кабинети в пловдивските ДКЦ-та. Това заяви самата тя пред журналисти. Припомняме, че Дани Каназирева присъства на демонстрация на системата за координация между Спешна помощ и болниците. Тя предоставя данни за свободните легла в реално време. 

"Разговаряла съм със здравния министър за ДКЦ- тата. Още пре пролетта се опитахме да облекчим потока с разкриването на денонощните консултативни приемни кабинети, за да разтоварим Спешна помощ и болниците. Ако сега се включат ДКЦ-тата и разкрият по един такъв кабинет, ще бъде изключително полезно. Тази организация трябва да се поеме от общината. Наистина държа това да се случи", коментира тя. 

Към момента функционират кабинетите в болниците "Каридад" и "Каспела", разкрит е такъв и в Окръжна болница. Не знам дали денонощният кабинет в Св. Мина продължава да функционира, както и този в ДКЦ "Изток", допълни Каназирева. 

"Паниката е факт. Много хора, дори и да нямат нужда от хоспитализация, държат на всяка цена да бъдат прегледани. Има страх. Ако създадем още един филтър, това ще бъде облекчение", заключи тя.

Каназирева коментира и казуса с карловската болница. 

"Болницата си има принципал - всичко е в ръцете на Община Карлово. Това, което мога да кажа, е че има проблеми от години. Според мен трябва да има нова организация, контрол, подкрепа за лекари и сестри и добра комуникация между тях и ръководството на болницата. В тази ситуация не можем да си позволим да има пороци в ръководството. 

Когато видя промяна в начина на управлението, тогава ще представя и стажантите", заяви тя.