"Изключително съм щастлив от резултатите в Пловдив, които са много над средните за страната, въпреки ниската избирателна активност, победата на ГЕРБ е категорична. Ние имахме усещането, че това ще се случи, но бяхме малко с присвити сърца заради проучванията, които постоянно се даваха по националните телевизии. Резултатите ни дават увереност да поискаме през октомври от пловдивчани още един пълен 4-годишен мандат с управление на ГЕРБ", заяви кметът и лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев.

Той обясни, че резултатите в града са пряко отражение на работата, която се е свършила в Пловдив чрез лостовете на Европа за обновяването на цели пространства.

Според него вчера са победили европейските ценности. Запитан дали това означава, че ще се кандидатира за трети мандат, кметът каза, че той не може да прави никакви изявления и да споделя своите чувства преди мнението на  лидера на партията.

Тотев сподели, че вчера Борисов три пъти му се е обаждал, за да го пита как вървят резултатите в Пловдив, което означава, че премиерът се вълнува изключително много от съдбата на града.

Това, което е направило особено щастлив лидера на местната структура на ГЕРБ е победата на партията в район "Южен", което дава кураж на организацията да намери подходяща кандидатура, която да се припознае от хората на местния вот.

Тотев призна, че са допуснали грешка в издигането на Кирил Велчев като това е било доказателство, че не само е важно кой издига определения кандидат.