19-годишно момче от Карлово се оплака от полицейско насилие.  Сигналът е подаден от бащатата на момчето, който е и адвокат и разказва, че синът му е бил бит от полицаи, които извършвали проверки за наркотици. Момчето не е криминално проявено и в него не са били открити наркотици, но по думите на баща му, то е било ритано, удряно и обиждано. Момчето има и здравословен проблем – болен е от диабет. Прокуратурата започна разследване по случая.  

В петък към 20:30 ч. Петър се прибирал към дома си. По пътя го настигнал автомобил. От колата слезли двама непознати мъже. Момчето се изплашило и побягнало.

„Не разбрах, че това са полицаи. Шофьорът слезе и ми каза да си дам документите за проверка. В следващия момент си показа значката, но за мен това не бяха истински полицаи. Не носеха униформи. Приличаха на крадци. Започнах да бягам. Чух щракване на пистолет. Бутнаха ме на земята и започнаха да ме обиждат и бият. След това дойдоха хора, които ми помогнаха”, разказа Петър Маринов. Бащата Станко Маринов е извадил медицинско заради нанесените травми.

От полицията заявиха, че момчето е оказало съпротива срещу проверката и дори е нанесло лека телесна повреда на един от служителите. „Не съм оказал съпротива. Не съм удрял полицая. Ухапах го, защото много се уплаших. Бяха ми затиснали много силно крака. Това беше инстинкт за самосъхранение”, заяви Петър.

„Разпитват се както полицаите и Петър, така и други лица, които са били в района. Момчето е било проверено случайно. Действително те са били цивилни. По време на задържането му, момчето отново е оказало съпротива. Тогава е била причинена и телесната повреда на полицая. Момчето е било освободено след около 2 часа”, каза наблюдаващият прокурор Димитър Димитров.