Чавдар Здравчев е завършил средното си образование в Английската гимназия в Пловдив. Магистър е по български език и литература и по английски език и литература от Пловдивския университет. Работил е като учител по английски език и като експерт по английски език в Регионалното управление на образованието в Пловдив и в Министерството на образованието и науката.
От м. октомври 2014 г. Чавдар Здравчев е директор на СУ “Проф. д-р Асен Златаров”.
Удостоен с наградата на Синдиката на българските учители в Националния конкурс за директор на годината и с почетното отличие „Неофит Рилски“ - най-високото отличие в образователната система на Република България. Носител e на Почетния знак на град Първомай.

Чавдар Здравчев е кандидатът за кмет на община Първомай на коалиция ПП-ДБ.

Ето какви са приоритетите му за развитието на града и населените места от общината.
 
Живея в Първомай. Кандидатите за общински съветници в моята листа също живеят в Първомай. На нас, подобно на всички останали наши съграждани, са ни познати предимствата и недостатъците на средата, която ни заобикаля. Не са ни чужди както радостите, така и неволите на жителите на община Първомай. Ежедневната ми работа през последните десетина години е свързана със срещи с хора, което ме е научило да се поставям на тяхно място и да виждам живота и през техните очи.

Зная какви са очакванията и мечтите на хората, които искат да почувстват Първомай и общината като свой дом. Това определя и водещите идеи в нашето виждане за бъдещето: по-добри пътища, улици и тротоари, редовен транспорт до различните населени места в общината, което ще улесни комуникацията както между гражданите, така и между гражданите и институциите.

Безспорен акцент в работата ни ще бъде сигурността на хората, подобряването на техния  социален и материален статус. Това може да се постигне чрез редица дейности, свързани с осветлението, сметосъбирането, водоснабдяването и канализацията; с осигуряването на инвестиции и разкриването на работни места. Ясна ни е необходимостта от изграждане на места за свободното време на майките с деца, на младежите и на възрастните хора - детски кътове с атрактивни и обезопасени съоръжения за игри, подходящи и достъпни зони за забавление на младите, центрове за спорт и изкуства и такива, свързани с науката, клубове за срещи на хората от третата възраст.

Специално внимание ще бъде отделено на хората с увреждания, на такива с тежки здравословни проблеми, както и на децата със специални образователни потребности. Разбираемо е, че във връзка с това ще се предвидят дейности за осигуряване на достъпна медицинска помощ и в най-малките населени места в общината.
 
Убедени сме, че всички граждани трябва да имат достъп до качествени услуги, без значение от това в кое населено място живеят. Знаем ползите от работата в екип и затова искаме реално участие на всички хора във всички процеси, свързани с ефективната работа и с управлението на общината.

Нашата основна цел е да направим така, че да задържим младите хора тук и да върнем тези, които са в чужбина и в големите градове, за да се изпълнят със смисъл и съдържание всички останали наши намерения. Вероятно нашите приоритети са сходни с тези на останалите кандидати за кмет на община, на село и на другите кандидати за общински съветници. Но присъствието на предимно млади хора в моята листа не е случайно. Те може да нямат много опит, но знаят много повече и това е моето голямо предимство. Тяхната висока степен на осведоменост им помага да предлагат алтернативни начини за търсене на финансиране и съвременни решения на тривиални проблеми.

Младежите определено са над много неща. Те, за разлика от нас, възрастните, са готови да работят с всеки, да установяват предизвикателствата, да предлагат идеи за справянето с тях и не на последно място - да ги реализират по възможно най-добрия начин. Важно е да им се доверим, за да се убедим, че знаят и могат. В крайна сметка бъдещето е тяхно.
 
Чавдар Здравчев - кандидат за кмет на община Първомай на коалиция ПП-ДБ

Първомаец продаде къща и даде сумата на училището в града

Купуването и продаването на гласове е престъпление!