С наближаването на изборите в Пловдив започнаха и мръсните игри. Вандали посегнаха на предизборни материали на гражданското сдружение „Браво, Пловдив”, което се явява на изборите с регистрацията на „Българска прогресивна линия”.  Това се е случило посред бял ден на едно от най-оживените места – квартал „Капана”.

Едно от заведенията, което се държи от кандидата за общински съветник на „Браво, Пловдив”  - Нъшан Даркалестаниан , днес е било облепено с агитационни материали – плакати и винили, а час по-късно всичко е било скъсано и намачкано.

Това е било установено от самия Даркалестаниан .Той е подал сигнал в полицията заради вандалската проява, като е приложил и видеозаписите от камерите, които са на обекта.

„Имаше  множество хора в района, като един от тях ми каза името на лицето, което е премахнало плаката – Димитър Желязков. Аз го познавам бегло, знаем, че е от квартала и е художник. Обадих се на 112, като дойде патрул от 4 РУ и предстои да отида в районното, за да дам обяснения”, каза Даркалестаниан.  Той смята, че причината за вандалския акт е политическа и дискриминационна.

„Ние сме ново сдружение, което набра изключителна популярност, явно има някакви хора, които ги дразни това. Подозирам, че може да има дискриминационно отношение и към мен, защото съм от арменски произход. Може би това го дразни, че има кандидат представител от арменската общност, а в нашата листа има доста представители от различни етнически групи, което говори за толерантност и дава възможност на всички пловдивчани да участват в управлението. Това е кощунство и варварска постъпка”, каза кандидатът за общински съветник от „Браво, Пловдив”.

Председателят на сдружението Веселин Костов също изрази своето възмущение от случилото се. Той заяви, че освен сигнал  до полицията, ще бъде пуснат такъв и до Общинската избирателна комисия.

„Недопустимо е в XXI век да има подобни низки прояви в разгара на предизборната кампания. Още повече това да се случва в сърцето на хилядолетния Пловдив, който винаги е бил пример за толерантност. Ние сме от скоро в политиката, но към нас се присъединиха стотици пловдивчани, които  ни повярваха. Кой се страхува от „Браво,Пловдив”? Вероятно хората, сложили ръка на управлението на града, който за наше огромно съжаление запада все повече. Ние призоваваме за феърплей, като всички участници на изборите да представят своите идеи за развитието на Пловдив, а пловдивчани да решат”, каза Веселин Костов.