Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов ще бъде водач на листата във Велико Търново. Той  регистрира листата в Районната избирателна комисия в 9 часа тази сутрин.

“Наложи се да направим тази промяна, защото разбрахме, че г-н Пеевски ще бъде номириман от този район”, заяви Иванов, който в предишните избори водеше листите в Пловдив-град и 25-и МИР в София. Той запазва позицията си в София и за изборите на 14 ноември.

“Аз се кандидатирам тук, за да можем да поставим всички въпроси пряко на Делян Пеевски и ще го поканим на дебат, за да започне да говори”, каза той.

Христо Иванов посочи, че ДПС са притиснати в ъгъла, защото за първи път от 30 години участието им във властта се поставя под съмнение в резултат на твърдата позиция на “Демократична България”. 

По думите му битката на тези избори ще бъде символна, защото Велико Търново е сърцето на българската държавност. 

“Търново е конституционната столица на България. Тук е приета Търновската конституция, тук е основана българската държавност като демократична, публична, правова държава. Пеевски е отрицанието на всичко това. Той е олицетворение на модела, който подменя законността, конституционализма, публичността с корупция и задкулисие”, заяви Иванов.