Изпращаме годината с необичайно топло време, но за съжаление през изминалите години топлото време по това време на годината се превърна в нещо "нормално". 

В Пловдив времето през целия ден се очаква да бъде топло, максималните температури ще достигнат до 11°. Ще бъде предимно слънче, на моменти с разкъсана облачност. В полонощ срещу първи се очаква да бъде около 1°.

В сутрешните часове отново в равнините и котловинните полета ще има условия за краткотрайни мъгли. Очакваните минимални температури ще са между минус 2°С и плюс 3°С, по-топло ще бъде по Черноморието - около 5-7°С.

През деня в неделя ще преобладава разкъсана висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър. След обяд повече облаци очакваме в Южна България, а над останалата част облачността ще намлее до слънчево време. 

По време на новогодишната нощ облачността ще продължи да се разкъсва, а след полунощ ще намалее до ясно време.  В котловинните полета ще има условия за краткотрайни мъгли. Температурите в полунощ ще са между 1° и 3°С в планинските райони, а в равнините - малко по-топло до 5-6°С. Най-топло ще е по Черноморието - до 7°С.

Максималните температури през деня ще останат без промяна и ще са между 10°С-12°С. Доста по-високи над Централна България и Тракия - до 13-14°С , пише Meteo.