„Живо“ сърце се появи в пловдивския квартал „Прослав“. Инициативата е на ДГ „Боряна“, а в нея се включиха десетки хора от района. Поводът е Денят на бащата, който се отбелязва на 16 юни в над 80 страни в света. Точно в 17 часа вчера десетки души се наредиха един до друг и образуваха сърце. Освен децата от градината в инициативата се включиха и техни родители, персонала на забавачката, граждани и служители на Второ РПУ.

„Идеята е да разбере, че мъжкото присъствие е важно в живота на детето“, коментират организаторите.

Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, точно както на Деня на майката се чества майчинството. Обикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува заедно през деня. Денят на бащата се празнува в различните страни по различен начин и на различни дати, както се вижда по-долу.

Денят на бащата съществува почти навсякъде по света в чест и прослава на бащите и бъдещите бащи. Според католическата традиция празникът се чества на деня на св. Йосиф – 19 март, но в повечето страни денят на бащата е светски празник.