Жители на Ракитово организираха подписка в защита на отстранения преди дни кмет на общината Георги Холянов. Правомощията му бяха прекратени от общинската избирателна комисия, след като проверка доказа, че той е собственик на три фирми. За днес е организиран и протест в защита на Георги Холянов.

Справка в Търговския регистър и в Агенцията по вписвания показва, че Георги Хюлянов е едноличен собственик на капитала на три търговски дружества с предмет на дейност-дърводобив, търговия и хотелиерство. Въпреки това кметът на Ракитово твърди, че отстраняването му е незаконно, тъй като не е, нито управител, нито търговски пълномощник на въпросните фирми. Проверка обаче установи, че след избора му за кмет на общината през юли тази година, като управител на дружествата е вписана съпругата на Холянов, Сузана Холянова.

Предстои общинския съвет в Ракитово да избере временно изпълняващ кмет на общината. За 16 часа е предвиден протест пред сградата на общинската администрация. Георги Холянов, който е син на предишния, също предсрочно освободен кмет на общината Костадин Хюлянов разпространи позиция, че ще ожалва решението на общинската избирателна комисия.