Проходът на Републиката е затворен заради тежък пътен инцидент, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново. Произшествието е станало тази сутрин около 04.30 ч. на около километър от върха в посока Велико Търново.
Румънски автобус "Мерцедес", управляван от 44-годишен румънски гражданин, движещ се в посока от Стара Загора към Велико Търново се е преобърнал на пътното платно. В резултат на това е загинала 27-годишна румънска гражданка, пътничка в автобуса и са пострадали тежко още петима пътници. Те ще бъдат транспортирани с хеликоптер до Румъния, съобщи "Нова телевизия".

Към момента няма данни за състоянието им. Всички пострадали са откарани във великотърновската болница. Водачът на автобуса е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, пробата е отрицателна. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

Автобусът е изпълнявал курс от Турция до Румъния. В него са пътували общо 27 души. Причините за тежкия пътен инцидент са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство. Екипи на "Пътна полиция" – Велико Търново пренасочват автомобилите през прохода Шипка.

TrafficNews.bg