Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи в осем области на страната за днес. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Областите с предупредителен жълт код за утре, в които се очакват значителни валежи, са София област, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Габрово, Велико Търново и Стара Загора.

Валежите се очаква да бъдат значителни, като на места количествата може да достигнат до 20-35 литра на квадратен метър.

Времето в Пловдив:

В Пловдив се очаква валежите да продължат през целия ден. Температурите ще се понижат като дневните ще бъдат в диапазона 7-12 градуса.

Времето в страната:

Облачността в останалата част на страната ще бъде значителна, но от запад валежите ще отслабват, след обяд и ще спират, най-късно в източните райони от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 9° и 14°. В София - около 11°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Времето в планините:

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Времето по Черноморието:

Над Черноморието облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд. Привечер ще отслабват и спрат. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 9°-10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.