Недостигът на лекарства по аптечната мрежа е овладян, но проверките и контролът ще продължат. Това каза  в Дупница здравният служебен министър Асен Меджидиев, предаде БНР. Той беше в родния си град за полагането на първа копка и освета по започващото изграждане на нов храм "Св.Мина" в най-големия дупнишки квартал "Бистрица".

Проблемът с липсващите лекарства преди три месеца е бил много сериозен и тази ситуация е била в цяла Европа, отбеляза министър Асен Меджидиев. Но нещата вече са овладени, увери той:

"Този недостиг е овладян. Тези проверки трябва да бъдат регулярни. Това не са проверки, а ние сме длъжни да осъществяваме контрол, защото аз и преди го казах, аз не съм министър само на лекарите и фармацевтите, аз съм министър на гражданите".

В началото на май ще бъде факт и реформата в ТЕЛК системата. Това не може да стане по-рано, защото от "Информационно обслужване" са ангажирани с изборите. А и пердстоят много преосвидетелствания, добави министърът:

"Документите ще идват по електронен път директно към лекаря и дори ще има анонимност ,пациентът и лекарят няма да знаят кого освидетелстват, за да се избегнат някои недобри практики, които съществуваха досега".