След задържането  на Рангел Бизюрев Цалапица отново излиза на протест днес. Исканията на хората са  доживотен затвор за всички участници  в убийството на Димитър Малинов. Протестът идва след   заседанието на Окръжен съд в Пловдив, в което  за първи път обвиненият за убийството на Митко- Рангел Бизюрев даде показания. Той твърди, че смъртта на Митко е инцидент, до който  се е стигнало след скарване и сбиване между двамата, като Рангел ударил Митко само 4 пъти в тялото. Разминават ли се показанията на Рангел Бизюрев с тези на братята Борислав и Валентин Динкови? Откри ли разследването противоречия? Разказва Тина Ивайлова:

В поредица от разследвания потърсихме отговори: Защо беше убит Митко от Цалапица? Търсят ги вече 8 месеца и неговите близки и приятели. Показахме ви хронологията  на събитията от 20-ти юли-2023-та. Нека си припомним:

Първоначално Борислав признава, че е ударил Митко  един шамар, после се отрича от тези показания и твърди, че въобще не го е  удрял. Твърди също, че единствено Рангел го е бил и убил. Показахме ви неведнъж записи от охранителни камери, които изчистихме с помощта на експерти.  Това, което виждате се случва на около 70-80 метра от мястото, което посочва Борислав в следствения експеримент.  Няма промяна в точността на часа на камерите. Мястото, което виждате  е зад пощата, където е засечена да излиза колата на Борислав на загасени фарове. Вариантите са два: или тук е заснет друг бой в същия час, или някой наблюдателен също е видял на къде сочат камерите на читалището.

Според медицинската експертиза-Митко има счупени няколко ребра и счупени носни кости. Фаталният удар, довел до неговата смърт е именно счупването на носа му и аспирирана кръв.

Показахме ви  действията на 19-годишният Атанас Гунчев и непълнолетно  момиче.  Тяхната роля:

Двамата са близки приятели на Борислав и Валентин. В 23.00 часа от записите от камерите се вижда, че Атанас и момичето тръгват от пейка при параклиса, на която са се събрали доста хора, и отиват на кръговото на площада. Атанас говори по телефона, момичето го придружава. Поглеждат към площадката  зад пощата и веднага се връщат на пейката, като Атанас не спира да говори по телефона.  Две минути след като те се връщат на пейката, на площадката се появява колата на Борислав и осветява фигури на хора. От кадрите след това се вижда и човек, който лежи до стълба. 3 минути по-късно колата излиза на загасени фарове от мястото към главния път.

В 23.19 часа ясно се вижда от камерите как момичето става да говори по телефона, привиква Атанас настрани, той отива и взима телефона си от пейка и тича към мястото. Оказа се, че Атанас Гунчев е ключов свидетел. В показанията си Борислав обаче  никъде не споменава ролята на Атанас, който призна пред разследващите, че са го извикали да бъде отцепка и е видял качването на тялото на Митко в колата на Борислав.

Атанас е трябвало да следи за хора докато те изнасят тялото към сметището, защото това се случва по маршрут край къщата на Митко. Атанас се връща на пейката в 23.27 часа, т.е 7 минути след като е тичал до мястото.

Рангел  Бизюрев беше екстрадиран в страната ни на 20-ти март, след като бе заловен в Дания преди четири месеца. След 5-часов разпит пред прокуратурата той даде показания и пред   Окръжен съд в-Пловдив. Според неговите показания  до смъртта на Димитър се е стигнало след скарване и сбиване между двамата, като Рангел ударил  Митко 4 пъти по тялото . Отрича да го е удрял  по главата. Твърди, че са били само двамата с Борислав Динков, но Борислав не го е удрял. Според служебния защитник на Бизюрев -Димитър Колев случилото се е инцидент.:

„Вие чухте, Рангел Бизюрев не отрича, че е нанасял удари 4 на брой, но отрича тези удари да са били в областта на главата, което е противоречието с казаното от свидетеля Динков. Той не отрича, че е извършил нещо. Но има разлика в това да имаш намерение да умъртвиш някого умишлено и да отидеш да разговаряш с него. Да възникне някакъв спор и да причиниш смърт по непредпазливост.  Отрича двамата братя да са имали каквито и да е било отношения с нанасянето на удари и всичко останало. Думите му, каза че, нито един от двамата братя не е участвал с нанасянето на ударите.

„Това за мен не е възможно, аз присъствах на разпознаването на Митко в моргата и това, което видях не го пожелавам на никой родител да го види. За мен лично Митко е удрян и ритан навсякъде по тялото. Удрян е в главата не веднъж. Имаше изкъртени зъби и смятам, че един човек това няма как да го направи. Има много удари, синини навсякъде по тялото. Били са го като куче.“, каза Йордан Бимбалов, съпруг на майката на Митко.

„И двамата се оневиняват, е кой тогава счупи на Митко носа? Рангел един вид ги оправда тях, че те нищо не са правили. Рангел е нанесъл 3-4 удара в торса на Митко, ами тези удари в лицето, кой ги нанесе?“, пита майката на Митко -Атанаска Бакалова.

В  един от разпитите си по време на разследването, Борислав казва:

„Рангел слезе от колата, доближи се до Димитър, хвана го с ръце за раменете и го попита:  Какво си говорил за мен? Рангел започна да рита с колене в областта на корема Димитър. Ритна го 3-4 пъти с двете колена. Димитър не отвърна на ударите, а само се мъчеше да се предпазва и казваше:  Нищо не съм говорил за теб, брат. Аз през цялото време стоях в колата. Рангел го удари 2-3 пъти в лицето с юмруци и с двете си ръце, като  ударите бяха тип ъперкът, със свити юмруци и със замах от долу в областта на лицето. Понеже Димитър си беше закрил лицето с ръце, не видях точно къде го удряше Рангел. Не видях никаква кръв. Димитър падна на колене и Рангел го ритна още 2-3 пъти в областта на гърдите. Аз извиках на Рангел да спре да го бие, но той продължи да го рита. Митко също му каза да спре, защото го ударил много лошо. Митко се държеше за корема отстрани. Рангел го хвана за блузата в областта на раменете. Изправи го и удари няколко пъти странично в едно дърво и в един бетонен стълб.“,

„Рангел Бизюрев твърди, че е нанесъл 4 удара в областта на ребрата и торса. Докато свидетелят Динков твърди, че е имало 2 удара, които са били в областта на главата и лицето с удари тип ъперкът. Борислав Динков не е нанасял удари. Това са изявленията на Рангел Бизюрев.“, допълни адвокат Димитър Колев.

„Как така Митко е със счупен нос, носна преграда и кръвта му се стича в гърлото? Ние все още се чудим, кой изкара Митко от вкъщи. Митко  въпросната вечер си пише с Яница Герджикова до последно. В последния чат, който виждам е с Яница Герджикова. Въпросната вечер, когато той е по центъра е със Светослав Марчев. През следобеда са били с него. През деня е бил в „Занкопа“ да помага на Борислав Динков да боядисват някакви рамки…Хората, които могат да изкарат Митко от вкъщи, това са Борислав Динков, Яница Герджикова и Светослав Марчев.“, каза още Атанаска Бакалова.

Преди време пред  екипа ни бабата на Борислав и Валентин – Бойка Динкова неволно или не, спомена името на Светослав. Ето точните й думи тогава:

„Можели са да помогнат, но те са били стресирани. Те не са 30 или 40 годишни, те са само на 19 години момчета. Как може да реагират? Светослав и Борислав са били стресирани, аз така си го обяснявам. Не знам и как е реагирал този до тях, другото момче Рангел. Въпреки всичко е бил само Борислав там, Валентин го е нямало.“, каза Бойка Динкова.

 

По време на заседанието в Окръжен съд -Пловдив стана ясно, че в нощта на убийството на Димитър Малинов, по време на боя, е имало таен свидетел.

„И съм сигурна, че този свидетел таен е Светослав Марчев.  Това е момчето, което го виждаме на записи от камерите, че те се возят в автомобила на Борислав.“, посочи Атанаска Бакалова.

Светослав Марчев отказа коментар пред екипа ни.

„В момента, в който Рангел беше заловен, Петър Динков започна да пише в групите на Цалапица. Щял да съди, че неговите деца били невинни, те нищо не били направили. Рангел всичко бил направил, той щял да си поеме цялата вина. Всичко щял да си признае. Дори Петър качи чат, написал е: „че е платил, където трябва“. Аз съм възмутена. Защо се допуска всичко това? Неговите синове нито са били Митко, нито са копали, нито са го заровили, всичко преписват на Рангел. Двамата близнаци влизат, едва ли не да помагат на Рангел. Те му носят всичко.“, допълни Атанаска Бакалова.

Търсихме за коментар семейство Динкови неведнъж. Отказват такъв.

Кой уби Митко ?Продължаваме да следим този случай.!

8 месеца след убийството в Цалапица: Рангел Бизюрев вече е в България!Той пристигна с полет от Мюнхен преди минути, властите го поеха

Близки на убития Митко: Сега за Рангел е по-добре да каже истинаУбиецът на момчето пристигна вчера в Пловдив след 4 месечно издирване

Полицията засне кацането на Рангел Бизюрев, вече е в Пловдив

Докараха с белезници Рангел Бизюрев в следствието в Пловдив, започват разпититеТой запази мълчание при влизане в сградата

След задържането на Рангел Бизюрев: Цалапица излиза на протест, искат доживотен затворВчера съдът го остави за постоянно в ареста