Сигурно е че ремонтът на булевард „Руски” ще започне преди завършването на работата по успоредния „В. Априлов”, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Работата по „В. Априлов” върви нормално, но предстои вземане на много тежко решение, а имено дали да се отчужди земята и къщата на десния завой от булеварда към ул. „Гладстон”, разказа градоначалникът. Къщата е оценена за около 350 хил. лева. Ако не бъде премахната, завоят от булеварда към „Гладстон” ще бъде много остър и това ще създаде допълнително неудобство за шофьорите.

До средата на идния месец се очаква първият етап от „В. Априлов” в участъка от Централна гара до „Любен Каравелов” да бъде пуснат.

През май ще започне работата по бул. „Руски”. „Няма за кога да се чака, коментира Иван Тотев. Този булевард също ще се ремонтира на етапи. Първият ще обхване участъка от кръговото на гарата до ул. „Л. Каравелов”. Целта е да има пропускливост за идващите от „В.  Априлов”, които с десен завой по „Л. Каравелов” да излизат на „Руски”. Така неудобството ще е леко, но няма да има успоредно затворени отсечки.

Още новини ТУК

TNS.bg