Температурите започват да се повишават и днес в Пловдив ни очакват максимални стойности от 21-22 градуса. Сутрешните също ще се повишат като се очакват между 5 и 8 градуса. 

Над страната ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Преди обяд над източните райони от страната все още ще има ниска облачност. В Източна България ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Дневните температури още ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 19°. Атмосферното налягане е близко до средното и ще се понижава.

В планините ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която след обяд ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Максималните температури ще бъдат между 9° и 13°. Температурата на морската вода е 8°-9°.