347 бутилки водка със съмнение за неистински бандерол и 2480 кутии цигари без бандерол задържаха митничари на Дунав мост 2, съобщиха от ведомството. Мобилна митническа група към Митница Лом, със съдействието на служители на Гранична полиция, спират за проверка на Дунав мост 2 излизащи от страната два товарни микробуса и един автобус.

И трите превозни средства са с българска регистрация, управлявани от български граждани, пътуващи за Швеция за бране на боровинки. Превозните средства са отклонени за щателна митническа проверка, при която е установено, че в товарното помещение на един микробусите, под спални чували и куфари с багаж, са укрити 29 кашона със стъклени бутилки водка с наименование „Lithuanian Vodka". 

Митническите служители установили, че всеки кашон съдържа по 12 бутилки от по 700 мл. Всички бутилки били облепени с български акцизен бандерол, но митническите служители се усъмнили в истинността на ценните книги. Общото количество на задържаната водка е 243,6 литра.

В същия микробус, както и в другия товарен микробус и под куфари на последния ред седалки в автобуса, са открити зеблени чанти, пълни с цигари без български бандерол. Митничарите преброили съответно 560, 430 и 1490 кутии цигари „American Legend", без български акцизен бандерол, или общо 2480 кутии нелегални цигари. 

Образувани за три дознания по описа на Митница Лом. Акцизните стоки, един от товарните бусове и автобусът са задържани. Работата по случая продължава.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg