Ученички от Попово са намерили плик с пари и го предали в полицията. Двете момичета са получили благодарствени грамоти от ръководството на Районното управление, съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

На 18 май следобед седмокласничката в ОУ "Л. Каравелов" Татяна Стоянова и осмокласничката в Профилираната гимназия "Хр. Ботев" Виктория Борисова, вървейки по градския площад, изведнъж съзрели паднал на земята найлонов плик с 290 лв. Не се поколебали нито за миг в решението си веднага да тръгнат за полицията. Дежурните служители, на които предали намерената парична сума, ги поздравили за доблестта. След което в управлението своевременно установили кой е собственикът на изгубения плик.

Момичетата са били приети от началника на управлението гл. инсп. Ивелин Христов и от началника на група "Охранителна полиция" ст. инсп. Стефан Стефанов. Връчени са им благодарствени грамоти от името на ръководството на ОД на МВР.

"Родителите ви могат да се гордеят, че са възпитали деца като вас. Вярвам, че постъпката ви ще бъде добър пример и за ваши връстници, и ако някога на някого от тях се случи да намери чужда вещ, надявам да постъпи по аналогичен начин", е казал гл. инсп. Христов.