Втори протест след смъртта на Даная, която издъхна в болница „Пирогов”, се състоя пред Министерския съвет. Недоволството се провежда под мотото „Вън мафията от здравеопазването”. Основното искане на хората е отстраняване на директора на лечебното заведение до окончателното изясняване на случая. По време на демонстрацията бяха пуснати бели балони в памет на Даная.

Протестиращите пожелаха да се срещнат и с премиера Николай Денков, и с Мария Габриел, която се предполага, че ще поеме поста му след ротацията на кабинета. 

Припомняме, че Ани Стоянова - майката на починалото 15-годишно момиче, твърди, че дъщеря ѝ е лекувана неадекватно и медицинската помощ е закъсняла. От болница „Пирогов” излязоха с позиция, че вътрешна проверка е показала, че специалисти от различни отделения са направили всичко възможно момичето да получи навременна помощ, пише Нова. 

„Здравеопазването ни е в реанимация. Състоянието му е тежко. Когато една държава не може да се погрижи за децата, то за какво ни е тя”, заяви Ани Стоянова.

Случаят „Даная": 12 проверки са направени в Пирогов

Проф. Хинков за случая "Даная": Очаквам отнемане на лекарски праваМиналата седмица софийската градска прокуратура образува досъдебно производство по случая

Майката на Даная: Не водя война срещу "Пирогов", искам лекарите да спрат да се държат с хората като с животниАз не съм жива. Само така изглеждам, подчерта Ани Стоянова

 

Снимки: Нова