Времето в Пловдив ще се задържи без особена промяна с максимални температури около 33-34 градуса. Градусите ще останат високи до края на седмицата и не се очакват повече валежи.

Температурите в цялата страна още ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София - около 31°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца. В ранните часове в четвъртък на места около крайбрежието и по поречието на Дунав ще се образуват мъгли. Денят ще е преобладаващо слънчев с лека следобедна облачност около планините. Не се очаква силен вятър, а дневните температури ще са в летния диапазон - между 31 и 36 градуса. В южната половина на страната в атмосферата ще се наблюдава незначителна концентрация на сахарски прах.

От петък до неделя времето ще остане горещо с преобладаващи следобедни температури между 30 и 35 градуса, но неустойчиво с проникването на по-хладен въздух от изток. В часовете следобед и вечерта ще има условия за гръмотевични бури с интензивен валеж и риск от градушка. В петък по-уязвимите райони са централните и източните части на Дунавската равнина и областите около Стара планина.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.