Волен Сидеров бе призован и се яви в 3-то РУ в София днес. Излизайки от полицията, лидерът на Атака обясни, че получил призовка във връзка с три обвинения.

"Обвиненията са свързани помежду си, а началото им поставя това, че на най-големият и велик православен празник Цветница от телевизионния екран призовах хората да отидат на църква. Оказа се, че това било престъпление", посочи Сидеров в изявление. 

Припомняме, че партийният лидер бе арестуван за 24 часа на 15 април, като по думите му бил задържан с същото районно "без конкретна причина и в нарушение на конституцията – никой не може да бъде преследван заради възгледи и негови мнения".

Сидеров обясни, че от ареста насам са изминали 4 месеца, през които е очаквал становището на Светия Синод и позициите на властта по неговия казус, но до момента няма обратна връзка.

Той обаче заяви, че "над 2 милиона българи" са му засвидетелствали подкрепа и съпричастност в социалната мрежа "Фейсбук".

"Бог да ги благослови", благодари Сидеров и допълни: "Днес говорим много за върховенство на закона, но не е ли най-върховен Божият закон?"