Най-популярният пост, който обикаля мрежите през последните два дни е "цитат" на Бил Гейтс, който решил, че веднъж се живее и затова си запазил студио във Велинград за Нова година. Причината е публикуваните новогодишни оферти на луксозен хотел в курортния град. 

TrafficNews направи проучванe на пакетите, които курортите предлагат при ранно записване. Оказва се, че цените на нощувките са скочили с малко над 15% в сравнение с миналогодишните предложения, както у нас, така и в чужбина. 

В зависимост от броя нощувки, предлаганите екстри и броя на туристите, пакетните услуги за Нова година в България варират от 700 до 10 000 лв. Въпреки това ценовите пакети в чужбина за поредна година са доста по-достъпни за разлика от някои от предложените такива у нас.

Най-предпочитана дестинация у нас за поредна година са планинските курорти, а най-висока цена държат офертите в Банско и Велинград. Пакетите в Пампорово също не отстъпват.

Пакетът за двойна стая в четиризвезден хотел в Банско за Нова година излиза средно около 700 лв. В цената са включени три нощувки, закуска и използване на СПА центъра. Отделно се заплаща и кувертът за новогодишната нощ, който възлиза около 200 лв., а ако сте с дете, то трябва да доплатите близо 100 лв. отгоре.

Истински ни изненадват обаче цените във Велинград. Цената за три нощувки във Велинград и седем нощувки в Дубай е почти идентична. Почивка за двама в петзвезден хотел за четири дни във Велинград излиза близо 3,500 лв. В цената са включени три нощувки, закуска и вечеря, както и използването на някои от екстрите в хотела. В някои от офертите, към цената е включена и жива музика, както и шампанско за новогодишната нощ. Ако искате да се възползвате от ВИП-апартамента, то сумата, която трябва да заплатите за три нощувки е близо 8 000 лв.

В Пампорово средната цена на две нощувки за двама е 600 лв. и включват закуска и вечеря, музикалната шоу програма за новогодишната вечер.

По морето цените се задържат, като се предлагат оферти на средна цена около 500 лв. на човек за три нощувки. В цената са включени новогодишна програма, меню включващо салата, основно, безалкохолно и 100 мл. алкохол.

Оказва се, че дори и в по-екзотичните дестинации като Малдиви, Бора Бора, Дубай и други топли места, се предлагат в пъти по-достъпни оферти от тези във Велинград. Високите цени у нас предизвикаха вълна от реакции в социалните мрежи.

Ето част от коментарите:

"Веднъж се живее..", си каза Бил Гейтс и резервира апартамент във Велинград за Нова година”. 

"Мислих за Нова година да отидем в Дубай, но няма смисъл от такова пътуване. Ще дадем още 1000 лв. и ще идем във Велинград".

А ето и на какви цени вървят офертите във Велинград: