Въвеждат нови по-строги мерки в Бургас заради увеличаване на заразените. Директорът на РЗИ-Бургас издаде заповед, като документът вече е публикуван на сайта на инспекцията.

Новите ограничения забраняват „присъствието на непълнолетни лица без родител или настойник на обществени места от 20:00 до 6:00 ч.“.

От 18 ч. днес маските стават задължителни на закрито и открито на всички обществени места с изключение на децата под 6 годишна възраст. Прекратяват се всички спортни мероприятия и тренировки, както и посещенията на пазари, тържища и базари, с изключение на постоянно действащите и регистрирани само за хранителни стоки. Забранява се и провеждането на организирани масови обществени мероприятия като изложения, фестивали, събори, панаири, празници, базари, битпазари, временни пазари и други подобни.

Спира се и плановият прием в болниците и операциите като изключение ще се прави само за трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.