През нощта ще е облачно с превалявания. Утре времето ще се запази облачно и дъждовно. Отново ще има валежи от дъжд, като след обяд по значителни ще са валежите в Северна България, съобщават синоптиците от БАН. За района на Горно Тракийската низина прогностично количество между 15-25 л/кв.м. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще нахлува по хладен въздух. Максималните температури ще се понижат с 2-3 градуса и ще бъдат между 18 и 23 градуса. Към 20:00 часа измерената темпаратура в Пловдив 18.8 градуса, след падналия дъжд над града.

За вторник е обявен "оранжев" код за дъжд за 6 области в страната, включително и за Пловдивска. Очакваното количество на валежите е 30-40 л/кв.м. "Жълт" код е в сила за 12 области. Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.
По данни и прогнози на НИМХ, в шест области за вторник е обявен "оранжев" код за дъжд. Това са областите Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София - област. "Жълт" ще бъде кодът за дъжд в дванадесет области - Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град.

През нощта срещу вторник и утре през целия ден ще има нови валежи. Обявен е оранжев код на места с очаквани сумарни количества между 30 и 40 л/кв.м. Валежи ще има и през следващото денонощие.