Работещите в индустриалната зона на Русе, която е на 6-7 км от града, както и живеещите кварталите "Образцов чифлик" и ДЗС недоволстват срещу винетките, съобщи БНТ.

В индустриална зона ТЕГРА работят повече от 50 фирми с около 2500-3000 служители, които за да дойдат на работа, трябва да плащат винетни стикери. 

Тол системата трябва да бъде въведена веднъж завинаги, смята Русинова.

Индустиралната зона е между Русе и Мартен. Хората, които работят там идват на работа предимно с автомобилите си. Дори служебният им автомобил е обложен с винетка.

"Щом табелата преди е била на разклона за Щръклево, може пак да се премести. Въпросът е за едни пари, които общината трябва да дава за снегопочистване. Забравени сме от Бога - газим доколенете в кал, а плащаме винетки", заявиха жители на двата русенски квартала.

Припомняме, на заседанието на кабинета в сряда премиерът Борисов заяви, че му въртят "номерца". Той се скара на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" за това, че населени места около София трябва да си набавят винетки за няколко километра до града. Проблемът е не само за София, а за всички областни градове - Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Благоевград. Ден по-късно председателят на АПИ Георги Терзийски заяви, че регионалният министър Петя Аврамова е знаела за проблемите

Жителите на 7 села в Пловдивско на протест заради винеткитеХората са недоволни, че са принудени да плащат за 200 метра