Ученици подкрепиха свои връстници, загубили родител в битката с COVID-19. Те се включиха в кампанията на Български лекарски съюз „За децата на героите в бяло”.

Учениците от VІІ СУ "Н. Геров" – Варна събраха сумата от близо 1000 лв. В продължение на няколко седмици учениците  от няколко паралелки от 2, 3, 4, 5 и 6 клас. подкрепяха кампанията и даряваха средства. Инициативата за това е на училището и се осъществява с помощта на педагогическия съветник г-жа Светла Банова.

„Жестът на тези малки деца с големи сърца е толкова трогващ и ни показва, че няма възраст за добрите дела", коментира председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

БЛС благодари и на всички дарители, фирми и частни лица, които протягат ръка в тежък момент. Инициативата „ За децата на героите в бяло" не може да върне най-ценното: бащата на децата им, майката в семейството. Може обаче да даде път на доброто и човешкото във всеки от нас. "Децата на Героите в бяло имат нужда от Вашата подкрепа! Само заедно можем да се справим!", апелират от БЛС. 

Ако искате и Вие да помогнете на семейството и близките на починалите от COVID-19 медици, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19