Убиецът от "Соло" Илиян Тодоров вече е в България. Преди минути той кацна с полет от Мюнхен. Той бе доведен на летище „София" от екип на Главна дирекция „Охрана" към Министерството на правосъдието. Илиян Тодоров бе издирван във връзка с влязла в сила присъда с наказание „доживотен затвор", по дело за убийство на двама младежи, както и за опит за убийство, извършени на 18 април 2009 г. близо до дискотека „Соло" в София.

За последно беше видян след края на делото на първа инстанция в СГС. после изчезна и 12 години от него нямаше и следа. Само през 2013-а пусна едно видео. Точно преди една година Тодоров бе задържан в столицата на Узбекистан, след като се легитимирал пред местните власти с подправен паспорт. Спрямо същия там бе постановена присъда по обвинение за използване на неистински документ.

След серия от разговори между българската и узбекистанската прокуратура, инициирани от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, през октомври м.г. на работно посещение в София пристигна делегация на Главната прокуратура на Република Узбекистан. Главният прокурор Борислав Сарафов постави въпроса за връщането на Тодоров в България като изтъкна приоритетния характер на казуса и необходимостта осъденият да изтърпи наложеното му от ВКС през 2013 г. наказание.