Не малко хора са получавали сериозни облаги от КТБ, сред които и пари в брой. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров пред БНТ. Обвинител №1 даде интервю за националната телевизия, част от което беше излъчено днес, а цялото ще бъде показано в неделя.

„Смея да кажа, че не малка част от хората, които изрекоха много тежки думи срещу работата на прокуратурата, са хора, които са ползвали не просто продуктите от банкирането на КТБ, а пари в брой”, каза главният прокурор.
Той обясни, че върхът на пирамидата КТБ не е само Цветан Василев. „Върхът са и всички, които в продължения на годините са създавали благоприятната среда за развитие на това ненормално банкиране, били са толерирани от тази среда и са получавали изключително сериозни облаги от нея”, обяви още Сотир Цацаров.
Главният прокурор обясни, че мненията за работата му са поляризирани. „Преди да бъда наречен пиар на банката, бях наречен неин дестабилизатор”, каза той. Според него различните оценки за работата му са свързани с интересите на различни хора.

„Не сме изправени пред нормална ситуация, пред ситуация в която една банка потъва заради икономическата криза, рисковете на банкирането , финансовия пазар и др. Изправени сме пред една банка, която е работила с противоречиви практики и различни от нормалното банково дело”, каза още Цацаров.


TrafficNews.bg