"Изглежда възможно да има правителство и това е добра новина. България трябва да има редовно правителство с колкото се може по-дълъг хоризонт, който да се занимава с предизвикателствата, с проблемите на България", заяви Томислав Дончев от ГЕРБ пред bTV.

"Подобно правителство вече има необходимото парламентарно мнозинство от ИТН, Демократична България, Изправи се БГ, Ние идваме и ДПС", допълни Дончев. 

"В този смисъл в този парламент ще има по всяка вероятност една опозиционна сила, която ще сме ние и ние трябва да се нагърбим съвестно, отговорно да изпълняваме функцията на опозиция. Нали знаете една стара максима: Когато всички са в управлението, народът е в опозиция. Няма качествено управление без качествена опозиция", заяви Дончев.

"Ние не сме оспорвали резултата от изборите и не ни отива. На втория му отива да се оплаква. Има много въпроси, които бяха зададени още по време на изборите, на които няма отговори, като например как е конфигуриран софтуерът на машините и други", каза още Дончев.